maandag 10 november 2014

Uitstappen bij het Casino, het artiestengezin Rotowsky

Het is augustus 2013 wanneer u hier bij Noordwijkse Villas kennis maakt met het artiestengezin Rotowsky. Voordat u het vergeet kunt u het hier nog eventjes herlezen met als toegift vandaag een foto van hun woonboot in een Amsterdamse gracht.
U kunt de foto  van het artiestengezin Rotowsky bekijken in de bibliotheek van het "Geheugen van Nederland"  met de volgende omschrijving:'Kunstenaarsleven.' Man, vrouw en kind, in een woonboot 'Victor-Anny'. De woonboot, ook wel Hydroplâne genoemd, diende het gezin als voordeligste vorm van verblijf en vervoer waardoor zij de gelegenheid hadden hun concerten kosteloos ten uitvoer te brengen.
 
Het  muzikale duo Rotowsky verzorgt het artistieke gedeelte voor de deelnemers aan de vriendschappelijke bijeenkomst der Koninklijke Nederlandsche Maatschappij voor Tuinbouw en Plantkunde in september 1927.
Geheugen van Nederland, Echtpaar Rotowsky met kind
 Na een heerlijke lunch bij Zomerzorg te Leiden gaat het gezelschap via Park de Kieviet en Meyendell naar een ontvangst van het gemeentebestuur van Wassenaar naar huize de Paauw waar men poseert voor het groepsportret. Verder gaat het:  naar de tentoonstelling Bloemesproke. Deze tentoonstelling zal morgenavond worden opgeluisterd met muziek van het echtpaar Rotowsky, bekend van hun optreden te Noordwijk tijdens het  afgelopen seizoen, waar ze bijzonder veel bijval hebben genoten!