zaterdag 25 augustus 2012

Villa Zuid Boulevard 34

Er staat een Villa te Koop in Noordwijk aan Zee.  Gebouwd in 1907 onder leiding van Ed. Cuypers, gelegen aan den Zuid-Boulevard No. 34, is met completen, deftigen en goed onderhouden inventaris terstond te koop.De villa bevat: hall, 10 kamers, Keuken, Bij-Keuken, Kelder, Provisie- en Badkamer en is van Gas- en Waterleiding en andere gemakken voorzien. Edje is druk!  Vijf jaar later komen we hem tegen in het andere Noordwijk, het Weltevreden in "De Verre Oost". Een kantoorgebouw, toko's, vrijliggende Paviljoens en bijkomende werken in opdracht van de Levensverzekeringsmaatschappij 'Dordrecht'.

 In 1921 komen we de heer Arie Pieter Fredrik Keller tegen met zijn gezin van 3 volwassenen, 4 kinderen en 2 dienstboden  in Villa "Penta" aan de Zuid Boulevard 34. Hij huwde in 1910 met de Oegstgeestse Geertruida Hendrika de Jong en vertrok naar  "De Verre Oost".  Op 11 december 1915 is er aan de Gang  Boentoe 2 zoon Pieter Willem Adolf geboren. Op 26 april 1919 volgt zoon Gerard Frederik maar dat is een kind van twee werelden geworden: Weltevreden en Oegstgeest. Hoe het de familie verder is vergaan...geen idee...maar weet u meer, reageren is mogelijk:  Noordwijksevillas@gmail.com !

Villa Penta, Zuid Boulevard, Noordwijk aan Zee


Tot besluit:  Over de architect: Eduard Gerard Hendrik Hubert CUYPERS werd geboren te Roermond  op 18 april 1859 en is overleden te 's-Gravenhage op 1 juni 1927 in een van zijn eigen architectonische  ontwerpen;  het Rode Kruis Ziekenhuis te Den Haag.

Andere bekende bouwwerken van Ed. Cuypers in Noordwijk zijn:
Villa Dr. Graanboom; Villa Dr. Hoyer;  Villa van der Elst; Villa Bulbring en Villa Stoessell
.